Portobello Road’da Görülecek yerler

Nedir bu Notting Hill sevdası, Londra’ya gelen neden uğramadan geçmiyor?
Güzel semt çünkü, hem de her sokağı ayrı güzel. Rengarenk evleri, kapıları, hani kendimiz boyamaya kalksak çocuksu bulur çoğumuz belki de, ama işte gezerken öyle olmuyor, içi açılıyor insanın.

Şimdi olay şöyle başlıyor: Notting Hill’i görmek için Notting Hill Gate istasyonunda indiniz. İstasyondan çıktığınızda ilk sağdan Pembridge Road’a dönüyorsunuz ve yol ayrımına kadar yürüyorsunuz. Sola bir sokak ayrılacak, işte burası renkli evleriyle, antika dükkanlarıyla, sokak ortasına kurulan pazarıyla ve artisan kafeleriyle meşhuur Portobello Road.

Bu Alice adlı antika dükkanı  pek ünlü, içeride fotoğraf çekmek yasak olduğu için gösteremiyorum ama incik cıncık neler var neler.

Bu dükkanı hatırlayan var mı? Burası Notting Hill filminde Hugh Grant’ın işlettiği seyahat kitapları satan kitapçı 🙂 Filmin hatırasına hala tabela asılı duruyor ama içeride seyahat kitapları yerine hediyelik eşyalar var.

Her birinin boyası ayrı, kapı rengi ayrı özenle renklendirilmiş evler…img_0286

Eski eşyalarla dolu antika dükkanları…img_0312

Neşe veren renkli evleriyle, işte Potobello Road.

Burada gördüğünüz duvara asmalık plakalar satan dükkan da favorilerimden bir tanesi, çünkü en güzel ve en uygun fiyatlı plakaları burda bulabilirsiniz. Sabihi de Türk sanırım.

Bu duvar resmini Portobello üzerinde yürüken bir ara sokağa saptığımda gördüm, çok sevdim.

img_0288

Umarım bu postu sevmiş ve faydalanmışsınızdır.

Bol gezmeler!

Leave a comment