İngiltere’de Uygun Fiyatlı Ev Eşyası, Mobilya bulmak

Londra ya da UK’in başka bir yerinde ev eşyasına, mobilyaya ihtiyaç duyduğunuzda servet ödemek istemiyorsanız, ya da geçici, idarelik birkaç mobilya ya da herhangi bir ev eşyası düşünüyorsanız bunun için birkaç hızlı ve kolay önerim olacak.

Charity Shop’lar

Hemen her mahallede bulunan charity shop’lar işinizi acayip kolaylaştırabilir. Yalnız hepsinde mobilya olmayabiliyor. Hatta sadece mobilya satan charity shoplar da var. Debra, British Heart Foundation, Sue Ryder mobilya mağazası olan charity shoplardan bazıları. Hemen her büyük semtte biri olmazsa biri olabiliyor. Ya da bunların dışında ismi duyulmamış ev eşyası satan yerel charity dükkanları bulabilirsiniz. Bu mağazalarda orta halli kullanılmış bir koltuğu 20 pounda, dolap ve kitaplıkları 5-10 pounda kadar ucuza bulabiliyorsunuz.

Bu dükkanların bir diğer güzel yanı evde artık istemediğiniz bir mobilya varsa aradığınız takdirde gelip ücretsiz götürüyorlar. Hem istemediğiniz eşyadan kurtuluyorsunuz hem de artık istemediğiniz o eşya satıldığında hayır kurumlarına gidiyor ve aynı zamanda tüketimi azaltıp geri dönüşüm sağlayarak çevreyi korumaya katkı sağlamış oluyor.

Bu arada ben harika şeyler buluyorum Charity Shop’lardan, evimin yarısından fazlası ikinci el eşyadan oluşuyor, bir ara bulduklarımı sizinle ayrı bir post olarak paylaşıcam.

FreeCycle

Bu sistemi o kadar çok kişi bilmiyor ki hayret ediyorum doğrusu.

Evet UK’de ücretsiz eşya bile bulabilirsiniz. Aşağıda verdiğim sitelere bakarsanız buradan her türlü istenmeyen ikinci el ev eşyalarını, mobilyaları bulabilir, anlaştıktan sonra sahibinin evine gidip eşyayı alabilirsiniz. Hatta bazen ev sahibi sizin evinize kadar getirebiliyor, çünkü acil taşınması gereken biri bir an önce eşyadan kurtulmak isteyebiliyor.

Bir de İngiltere’de ücretsiz piyano sahibi olabilirsiniz bu siteler üzerinden. Çok fazla bir dönüşüm var, 40-50 pounda charity shoplardan da bulabilirsiniz.

Bu sisteme genelde Free Cycle deniyor ama muadillerini bulabilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayıp ilgili sitelere ulaşabilirsiniz.

Freecycle: https://www.freecycle.org/

Freelywheely: https://www.freelywheely.com/

Trash Nothing: https://trashnothing.com/

GumTree

GumTree’den ev, araba, herhangi bir konuda hizmet bulabildiğiniz gibi ev eşyası da bulabilirsiniz. Biz birinden koltuk aldık geçen sene, yeni almış ve çok az kullanmış sahibi, ressam olduğu için boya kazası yaşamış koltuğun üzerine boya dökmüş ama hiç anlaşılmıyor. Kendisi evin önüne kadar kadar getirdi arabası büyük olduğu için. Biz de 30 pounda hiç taşıma ücreti vermeden koltuk sahibi olduk. Biliyorsunuz burada eşyadan çok taşımaya para verilir o yüzden böyle güzel denk gelmeler de yaşayabilirsiniz. İhtiyacınız varsa bir bakın derim.

Shpock App

Bu uygulama, boot sale olayının uygulama şekline getirilmiş hali. Alım ve satım yapabiliyor, bedava, kullanılmış ya da hiç kullanılmamış ürünler bulabiliyorsunuz.

https://en.shpock.com/ Şu websitesinden bakabilir, telefonunuza uygulamasını da indirebilirsiniz.

Bunların  dışında Facebook’da da yaşadığınız bölgedeki insanlar tarafından oluşturulmuş ikinci el eşya dönüşümlü grupları bulabilirsiniz fakat bu gruplarda kişiler kendi aralarında alışveriş yaptıkları için belli bir sistem yok, bu yüzden de tamamen güvene dayalı ve denetimden uzak bir alışveriş olacaktır. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.

Antika gibi güzel, gerçek ağaçtan yapılma ürünler satan birkaç charity shop ve antika dükkanı biliyorum, bir ara onları da adresleriyle birlikte paylaşıcam.

Şimdilik ikinci el eşya ile ilgili bahsedeceklerim bu kadar. Eğer sizin de bildiğiniz başka imkanlar varsa aşağıda yorum olarak paylaşırsanız çok sevinirim, böylelikle tüm okuyanlar faydalanmış olur. Şimdiden teşekkürler.

2 thoughts on “İngiltere’de Uygun Fiyatlı Ev Eşyası, Mobilya bulmak

  1. Bunların çoğu öğrenci vs için. Temiz Türk evhanımı modundaysanız kaçın! Charity ler gerçek bit pazarı. Gezdiklerimin hepsinde de tüm koltukların üstü başı, araları rezalet şekilde kir pas içindeydi. İstikbal’den Türkiye’den alın ce getirin. Bir koltuk 1200 pound. Siz o paraya 3’lü koltuk, berjer, sehpa, şifonyer ve daha bir iki şey getirirsiniz.

    Like

    1. Temiz ürün bulmak kolay değil haklısınız. Yine de arada çok temiz eşyalar denk gelebilir, benim şu an kullandığım koltuğum bir kadının bir hafta önce alıp fikir değiştirdiği için satmaya karar verdiği bir koltuktu. Herkesin içine sinmeyebilir elbette ama böyle alternatifleri de paylaşmamızın faydalı olacağını düşündüm 🙂

      Like

Leave a comment