Baharda Londra’da mutlaka görmeniz gereken 5 yer!

Londra’nın en güzel zamanları şimdi başlıyor. Manolyalar, bahar dalları sonrasında gelecek olan mor salkım Londra sokaklarını bahar festivaline çeviriyor. Bu mevsimde Londra’nın herhangi bir sokağında baharın tüm güzelliğiyle karşılaşabilirsiniz ama bahar henüz başlamışken Londra’da muhakkak görülmesi gereken hem ikonik fotoğraflar çekebileceğiniz hem de görmekten keyif alabileceğiniz birkaç yeri paylaşmak istiyorum.

Greenwich Park

Greenwich Park, Nisan başından Mayıs’a kadar ünlü sakura ağaçlarıyla çevrili bir yola ev sahipliği yapıyor. Mutlaka görmenizi, bahar dallarından oluşan bu tünelin içinden geçmenizi, mümkünse altında piknik yapmanızı tavsiye ederim 🙂

Bu yol tam olarak Greenwich Park’ın Blackheath Avenue sokağı üzerinde, parkın tepeye doğru kıvrılan yolu üzerinde. Bu görüntüyü yakalamak için Nisan’da muhakkak uğrayın çünkü biliyorsunuz bahar dalları en iyi ortalama iki hafta kadar bir süre görülür sonrasında solmaya ve çiçekleri dökülmeye başlar. Şu anda da gitmenizi tavsiye etmem çünkü henüz sakura çiçekleri açmadı. (Siz bu yazıyı okurken açmış olabilir :)) Bunu en iyi Instagram’da Greenwich Park’ın lokal paylaşımlarında takip edebilirsiniz ben güncel halini görmek için öyle yapıyorum 🙂

save-new 4

Kew Gardens

Kew Gardens üzerinde de sakuralarla kaplı benzer bir yol var. Bence Greenwich daha görkemli ama yolunuz Kew Gardens’a düşerse buradaki yanına sakuralar dizilmiş yolu da görmenizi tavsiye ederim. Ama zaten bu mevsimde Kew Gardens’ın tümü muhteşem bir görüntüde oluyor.

IMG_6281save-new

St Paul Katedrali

St Paul Katedrali’nin hemen önündeki sakura ağacı da, bahar dallarını fotoğraflamak isteyenler için harika bir görüntü sunuyor. Tam Katedral’in dışında, Carter Lane Gardens olarak da bilinen küçük parkın içinde bu ağaç.

IMG_6257

Chelsea Flower Show

Chelsea Flower Show Birleşik Krallık’ın en prestijli birkaç festivalinden biridir. Burayı gezmek de, katılımcı olarak yer almak da başlı başına bir deneyim. Bir kere bu tarz etkinliklerin organizasyonunun nasıl yapıldığını görmek anlamında da iyi bir deneyim sağlıyor. Aslında bir çiçek ve bahçe düzenlemesi festivali fakat Britanyalıların bahçe düzenlemesini ne kadar sevdiğini gözlemlediyseniz bu tarz etkinliklere de ne kadar değer verdiklerini görebilirsiniz.

Bu sene diğer senelerden farklı olarak Cambridge Düşesi Kate Middleton da bir bahçe düzenlemesine ‘Doğaya Dönüş’ temasıyla katkıda bulunuyor olacak. Bu etkinliğe katılmak için biletlerinizi linkten alabilsiniz: tıktık!

IMG_6280

save-new 6

Chiswick House Gardens Kamelya Sergisi

Chiswick House Gardens, batı Londra’daki çok keşfedilmemiş ve çoğunlukla lokallerin takıldığı parklardan birisi. Mart’dan Eylül’e kadar çiçeklerin açtığı keyifli bir bahçesi var. Fakat özellikle baharda buranın en güzel etkinliklerinden biri, Conservatory bölümünde kamelya sergisi yapılması. Bir kısmı nadide olan bu kamelyaları sadece bahar aylarında olgun hallerinde görebileceğiniz için yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.IMG_7430IMG_7429IMG_7431

Leave a comment